3 טעויות נפוצות על אקנה

המון אנשים, גברים ונשים, מתמודדים עם אקנה. בדרך כלל מדובר בבני נוער שמכירים את התופעה בתור "פצעי בגרות" או "חצ'קונים".

למעשה, קרוב ל-80 אחוזים מבני הנוער מתמודדים עם אקנה, אותם פצעים מוגלתיים המופיעים בדרך כלל על הפנים, על החזה ובזרועות.

אקנה היא מחלת עור שאמנם אופיינית מאוד לגיל ההתבגרות, אך לא רק. גם בגילאים מאוחרים יותר היא עלולה להופיע. 

לכן, לא מעט אנשים מעוניינים לדעת איך להוריד חצ'קונים, ומחפשים שיטות שונות ומשונות לעשות זאת. הבעיה היא שרבים מהשיטות האלה אינן מבוססות על מחקרים ועל אמת, אלא על שקרים ופייק-ניוז. 

כשמדובר בטיפול באקנה, חשוב לדעת איך לפעול נכון, מה לעשות ומה לא לעשות. בסופו של דבר, טיפול על פי שמועות לא נכונות עלול לגרום ליותר נזק מתועלת. 

מה גורם לאקנה?

אקנה, אותם פצעים שמופיעים במקומות שונים בגוף, נגרמים בשל חסימות של בלוטות החלב שנמצאות מתחת לעור. 

החסימות האלה נגרמות בגלל זינוק ברמות של הורמוני המין הגבריים השונים (טסטוסטרון בעיקר), שגורמים לגירוי של הבלוטות ולהפרשה של "סבום", חומר שומני. 

התופעה הזאת שמטרידה את רוב בני הנוער וגם לא מעט גברים ונשים מבוגרים יותר זכתה ללא מעט מידע מוטעה בנוגע לסיבות שגורמות לה ולדרכי הטיפול בה. 

במאמר הזה נתייחס לכמה שמועות שגויות בנוגע לאקנה, כדי לעזור לעצור את התפשטות המיתוסים האלה שעלולים לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

3 טעויות נפוצות על אקנה

במקום להסתמך על מידע מוטעה ועל שמועות חסרות ביסוס, קבלו 3 טעויות נפוצות ואת העובדות האמיתיות.

היגיינה עשויה להשפיע על הופעת חצ'קונים

ישנה טענה נפוצה לפיה אי שמירה על היגיינה עלולה לגרום להופעת חצ'קונים. רבים חושבים ששטיפה מרובה של הפנים בסבון פנים מיוחד. 

העניין הוא שהיווצרות האקנה נעשית מתחת לעור הפנים. הפצעונים שאנחנו רואים הם רק תוצאה של תהליכים מורכבים שנעשים בשורשי השערה.

רחיצה של עור הפנים לא צפויה לשנות את התהליכים הפנימיים האלה, ולכן היא גם לא צפויה להשפיע עליהם. 

אכילת שוקולד מגבירה חצ'קונים

בני נוער רבים נמנעים משוקולד במטרה למנוע הופעת אקנה או לפחות לצמצם את כמות הפצעונים על הפנים. 

בעוד שמומלץ להימנע מכמויות גדולות של שוקולד בעיקר בשל הסוכרים שהוא מכיל, הרי שאין קשר ישיר בין אכילת שוקולד לבין היווצרות חצ'קונים. 

פעילות גופנית משפיעה על אקנה

בנוסף, המון אנשים חושבים שמיעוט של פעילות גופנית עלולה להוביל להיווצרות של חצ'קונים על עור הפנים. חשוב להדגיש שאין במחקרים הרבים שנעשו בתחום שום קשר בין פעילות גופנית לבין היווצרות אקנה. 

כמובן שמומלץ לבצע פעילות גופנית מסודרת ומבוקרת בזכות יתרונות רבים שיש לפעילות גופנית על הגוף ועל הנפש שלנו, אך כאמור אין שום קשר לאקנה. 

בשורה התחתונה, כאשר מדובר על אקנה ועל הטיפול במחלת העור הזאת, חשוב לפנות לרופא עור כדי להתחיל הליך טיפולי מתאים, ולא לסמוך על שמועות ועל טיפים שאין בינם לבין המציאות שום דבר. 

כתיבת תגובה